Havacılık Liseleri 2021 2022 Yılı
Havacılık Liseleri Türkiye hava liseleri hakkında ender bir yazı hazırladık. Meslekler sadece etrafınızdakiler değildir. Hayallerinizdekilerde sizlerin meslekleri olabilir nasıl mı? Havacılık Liseleri .
Türkiyedeki Havacılık Liselerine Nasıl Girilir Nerelerde Vardır?
-hava harp okulu
-özel gökjet havacılık lisesi
-bursa ışıklar askeri hava lisesi
Hava harp okulu hakkında bilgi
İstanbuldaki 2 havacılık lisesinden biri olan hava harp okulu istanbul/yeşil yurttadır.sitesine buradan ulaşabilirsiniz.(http://www.hho.edu.tr/)baraj puanı ygs1,ygs2,ygs5,ygs6 puan türlerinde ;Erkekler için
290 , bayanlar için 310 olarak belirlenmiştir. 2. seçim yani ortalama puanı sistemine göre 4,5,6,7,8’nci sınıfda aldığı ortalama puanı hesaplanır.
(alınma için istenilen ortalama notu 75-100 arasındadır).Harp okullarınca belirlenen alım tablosu ;
yaş / en az boy / en az kilo/ en uzun boy / en çok kilo
13 140,5 30 171,5 67,45
14 146,5 34,2 178,5 72,8
15 152,5 39,5 182,5 77,5
16 158 44,9 185 80,8
Özel gökjet havacılık lise hakkında bilgi
Türkiye de adı en çok duyulan özel gökjet havacılık lisesi istanbul/küçükçekmecede 13 ağustos 2012 tarihinde
öğrenci kayıtlarına başladı.Uçak-helikopter bakım, Hava trafik (kontrolör, Aim ve Dispeç), Havacılık işletmeciliği, Kabin Hizmetleri velojistik bunların yanı sıra özel gökjet havacılık lisesi mezun olan öğrencilerine iş imkanı sunuyor.Eğer öğrenci mezun olunca iş bulunmassa 5 yıl ödediği para iade edilecek.2012-2013 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan bu lisenin yıllık ücreti 12.000 tl tabi bu para mezun oldukdan sonra kazanacaklarınızın yanında hiç kalacaktır.
Işıklar askeri hava lisesi hakkında bilgi
Işıklar hava lisesi bursa/yıldırımdadır. Okula girebilmek için 4,5,6,7,8 son beş yılın ortalaması 75-100 arasında olması gerekir ve bir erkek lisesidir. Işıklar lisesi okulda aynı zamanda gerekli aktiviteler yapıp (filo geceleri )öğrencilerini eğlendirmektedir. Filo gecelerinde şiir, taklit, slayt gösterileri, müzik, filodan haberler gibi etkinlikler yapılır. Lisede öğrenciler değişik diğer okullarda hiç olmayan spor faaliyetleri yaparlar kol gelişimi için bu faaliyetler diğer okullarda mevcut ama bunun kadar büyük çaplı değil örneğin (su kayağı,futbol,atış talimi,at biniciliği,atletizm,yüzme,kayak,golf,tekwando,voleybol,sırıklaatlama,hentbol,santranç,tenis) gibi spor dalları mevcuttur.
Işıklar askeri hava lisesi sportif sınav için gerekenler tablosu ;
13-14 Yaş 15-16 Yaş
400 m Koşu 85 saniye 80 saniye
Durarak Uzun Atlama 160 cm 170 cm
Mekik (1 Dakika) 30 tekrar 35 tekrar
Basketbol Topu Fırlatma 7 metre 8 metre
Havacılıktan Mezun olunca olunabilecek meslekler;
1-Uçak bakımı : en çok tercih edilen bölümlerden biridir kesinlikle üst düzey yabancı dil (ingilizce,almanca v.s) ister bu bölümler Türkiye de sadece İstanbul, bursa, eskişehir kayseri de bulunur. uçak bakımından mezun olan öğrenciler uçak teknisyeni adıyla işe başlar. Yeni nesil işe alma çok değişti firmalar elemanlarını almadan önce büyük
sınavlardan geçiriyor kısacası yetiştiriyor. Buna TYP(TEKNİSYEN YETİŞTİME YURDU DENİYOR ).
2- askeri pilotluk teğmenlik : harp okulundan sonra yüksek harp okulundan mezun olan öğrenciler ancak askeri pilot veya teğmen olabilir. Peki nasıl olabilir.
Mezun olduktan sonra öğrenciler uçaklara göre filolara yerleştirilir. Burada harbe eğitim hazırlıkları alırlar. Yaklaşık 6 aylık bu eğitimden sonra öğrenciler yani teğmenler tam bir savaş pilotu olur.
3-Sivil kabin işletmeciliği : bu sektöre talep git gide artıyor ve bu sektörde büyüyor. Bu sektör uluslararası uçuk emniyeti ilkesi ile gider. Bu sektöre girecekler için çoğu firma 2 yıllık lisans eğitimi vermektedir.
Havacılık Lisesin de Hangi Dersler Var?
Öğrencilere Temel Havacılık Bilgisi, Temel Uçak Bilgisi, Tehlikeli Maddeler Acil Durum Operasyonları, Hava Ulaştırma Yönetimi, Havacılık Hukuku, Meteoroloji, Havaalanı ve Uçak Güvenliği, Bilet ve Rezervasyon Bilgisi, IATA, gibi meslek dersleri verilecektir.
4-hava trafik kontrolü : bu bölüm çoğumuzun bildiği gibi amacı uçakların iniş kalkışını güvenli bir şekilde yaptırmaktır. Burada çalışanlar Micro Nav-BEST programını
kullanmaktadırlar. bu program hava trafiğine bakan bir nevi smülasyon radarıdır. Bölümden mezun olanlar devlet hava meydanları işletmesi tarafından iki aylık bir eğitime girer. Bu eğitimden sonra öğrenci hava trafik kontrolörü sertifikasını alırlar.
Havacılık Liseleri, nerelerde hangi şehirde var, nasıl gidilir, kaç puan, en ünlü, iyi, güzel, liseler, havacılık okulları, Türkiye havacılık, teog puanları, spor, mülakat soruları, spor sınavında alınması gerekenler.
SİVİL HAVACILIK ALANI 2020 2021 Yılı
Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
– 346.14
– 20.78
Ankara / Pursaklar
– İngilizce
Merkezi ve Yerel Yerleştirme
SİVİL HAVACILIK ALANI
Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
– 341.47
– 22.2
İstanbul / Avcılar
– İngilizce
Merkezi ve Yerel Yerleştirme
SİVİL HAVACILIK ALANI
Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
– 329.81
– 25.96
İstanbul / Bağcılar
– İngilizce
Merkezi ve Yerel Yerleştirme
SİVİL HAVACILIK ALANI
Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
– 305.52
– 34.89
İstanbul / Pendik
– İngilizce
1